EEN SELECTIE INZICHTEN


We delen regelmatig onze inzichten via toonaangevende vakmedia. Zo hebben we sinds 2016 een vaste column in Tijdschrift voor Marketing waar we inspelen op relevante ontwikkelingen in de marketing of actuele onderwerpen die relevant zijn voor marketeers. Daarnaast bloggen we regelmatig voor MarketingOnline, waarbij we handige tips en tools delen die marketeers direct in de praktijk kunnen brengen. We delen onze inzichten ook op congressen en events en zijn aangesloten bij De spreker. Hieronder vind je een selectie van onze laatste inzichten. Meer posts en bijdragen aan artikelen kun je lezen op Marketingonline.


 Is er in de toekomst nog plek voor marketeers? 
 Deze column schrijf ik vanaf Nyenrode waar ik les geef in het ‘Advanced Marketing Program’. Een programma dat ik samen met Nyenrode heb ontwikkeld om marketeers in twee dagen op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied.

 Lees de volledige column op Marketingonline.


Perfectie komt in 3 stappen 
‘Omne trium perfectum’ wisten de oude Romeinen al. Alles dat in drieën komt, is perfect.
Niet voor niets zijn er slechts drie plaatsen beschikbaar op het erepodium en worden er slechts drie medailles vergeven. Ook het Olympische motto ‘Citius, Altius, Fortius’ (sneller, hoger, sterker) werkt met de regel van drie.

Lees de volledige column op Marketingonline.


 Zo win je het vertrouwen van je doelgroep 
Professor Amy Cuddy van de Harvard Business School deed de afgelopen 15 jaar onderzoek naar de wijze waarop wij een (waarde)oordeel vormen over anderen. Vertrouwen en respect blijken volgens haar onderzoek de twee belangrijkste criteria om tot een oordeel te komen.

Lees de volledige column op Marketingonline.


Waarom motiverende merken werken 
De afgelopen maand heb ik met veel plezier het boek ‘Waarom’ van Victor Lamme gelezen. Het boek zit namelijk boordevol inspirerende voorbeelden van menselijke drijfveren. Het is in tegenstelling tot het eveneens interessante ‘Driven’ van Harvard-hoogleraren Lawrence en Nohria eenvoudig te lezen en gaat dieper in op de onderliggende drijfveren dan het alom bekende ‘Start with why’ van Simon Sinek.

Lees de volledige column op Marketingonline.


Over de grens die geloofwaardigheid heet
Deze column schrijf ik terwijl ik in Amerika gewend raak aan al het fake news dat de afgelopen dagen op mij af is gekomen. Alles in Amerika is groots en meeslepend, dus ook het nieuws moet hieraan voldoen. Als het hier in Miami waait, dan verwacht men minimaal een ‘catastrophic hurricane’ en als er een griepepidemie heerst, dan wordt al snel gesproken over de ‘deadly flu in Florida’. En wat als de wind uiteindelijk meevalt? Of het toch bij een simpel griepje blijft? Dan hoor je niemand. Want men is hier gewend aan de superlatieven die in het nieuws gebruikt worden.

Lees de volledige column op Marketingonline.


No comments:

Post a Comment